Telefon: 0212 881 08 00
Email: info[@]dorumimarlik.com

Ahşap Parke

Ahşap Parke

Ahşap parke prizma şeklinde olan bir zemin kaplama türüdür ve görünüşlerine göre sınıflandırmaları mevcuttur. Zeminlere döşenmesi aşamasında yüksek verim alabilmek için mutlaka özenli bir işçilik uygulanmalıdır. Aksi durumda kabarma, açılma ve benzeri olumsuz durumların oluşması söz konusu olabilir.

Doru mimarlık firmamız en kaliteli ahşap parke döşemelerini iyi bir işçilik uygulanmasıyla uzun ömürlü bir şekilde verim alınmasına yardımcı olur. Zemin hazırlanmasından uygulama aşamasına kadar firmamız ekstra bir özen göstererek olumsuzlukların oluşmasının önüne geçer ve uzun ömürlü kullanma olanağı sunar.

Ahşap Parke Desenleri ve Renkleri

Ahşap parkelerin renkleri ve desenleri farklılıklar gösterir. Doğal malzemeden üretilmesinden dolayı oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. En yaygın olan renkleri doğal, koyu kahverengi, gri, kırmızı ve siyah olarak tercih edilir. Kişilerin zevklerine göre özel renklerin kullanılmasıyla üretilenleri de mevcuttur. Müşterilerin taleplerine göre renk yelpazesi farklılık gösterebilir.

Doğal malzemelerden üretilmesinden dolayı ahşap parkelerin desenleri de farklılıklar gösterebilmektedir. Ağaç türlerine ve kesimlerine göre en popüler ahşap parke desenleri; düz kesim, chevron, herringbone, balıksırtı, kavisli gibidir. Dekorasyon tarzına ve kişilerin zevklerine uygun olarak ahşap parke deseni ve rengi tercih edilmesi mümkündür.

Ahşap Parke Uygulama Yöntemleri

Ahşap parkeler zemin durumuna göre kör döşeme, şap üzerine ya da çakma gibi yapıştırma yöntemleri kullanılarak uygulanan bir zemin kaplamasıdır. Hangi işlem uygulanması önemli olmayarak aşamalara geçilmeden önce mutlaka zeminlerin iyi bir şekilde hazırlanması önemlidir.

Parke uygulanacak olan zeminin alçı, sıva ya da her türlü tozdan arındırılması gereklidir. Şapın kuru ve remiz olması gereklidir. Mevsime göre hatta şapın 45 güne kadar bekletilmesi gerekebilir. Uygulama eski bir parke üzerine yapılacak ise altta kalacak olan parke ciladan arındırılmalıdır.

Tüm uygulama ve yapıştırma işlemi bitmesinin ardından kum zımparalama işlemi yapılmalıdır. Bir kat astar ve bir kat cila uygulaması yapılmasının ardından kuruması beklenir, cila macunu sürülme işlemi uygulanır. Bu işlem sonrasında renk farkları görülmesi olası olup mutlaka uygulama öncesinde müşteri bilgilendirilmeli ve uygulama için profesyonel bir ekipten destek alınmalıdır.

WhatsApp Web