Telefon: 0212 881 08 00
Email: info[@]dorumimarlik.com

Bahçe Peyzajı Avantajları

Bahçe Peyzajı Avantajları

Bahçe düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının yapılması insanlara birçok farklı koldan avantajlar sunar. Özellikle ilgilenen kişilere maddi ve manevi avantajlar sağlamasının yanı sıra çevre düzenlemesinin de eşsiz manzarasına doyulması söz konusu olur.

Bahçelerin ne kadar ufak ya da ne kadar büyük olmasına bakılmadan peyzaj çalışmaları yapılması büyük önem taşır. Peyzaj çalışmalarının yapılması yaşam kalitesini doğrudan etkileyen önemli bir faktördür. Çiçeklerden yayılan enerjiler, geçişlerin sağladığı ergonomiler ve estetik süslemeler insanların yaşamlarına dokunan önemli düzenlemelerden geçer. Tüm bu estetik oluşumların yanı sıra bahçe peyzajlarının yapılmasının avantajlarını sıralamak gerekir ise;

·        Peyzaj düzenlemesi yapılan bir alanın değeri artar. Konut ise konutların fiyatları eş değer yapılara göre daha maliyetli olarak piyasada yer alacaktır.

·        Bahçe peyzajı birçok alanı kapsayacağından dolayı bir projede farklı noktalarında düzenlemesi kolaylıkla yapılacaktır.

·        Adım adım yapılabiliyor olması planlamaların aksamadan düzenlenmesine yardımcı olur.

·        Şehir planlamalarında büyük bir önemi bulunur ve evlerdeki dekorasyonlar kadar kişileri rahatlatan bir düzenleme çalışmasıdır.

Bahçe Peyzajı Nasıl Yapılmalıdır?

Bahçe peyzajı çalışmalarında her bahçenin kendisine has aşamaları mevcut olur. Doru mimarlık firması olarak her bahçenin peyzajına ekstra özen göstererek düzenlemelerin olumlu bir şekilde tamamlanmasına yardımcı oluyoruz.

Peyzaj çalışmalarında lastikler, tekerlekler ve ip gibi malzemeler kullanılarak farklı estetik görünümler kazandırılması söz konusu olabilir. Düşük ya da yüksek bütçeler kullanılarak istenilen tasarımların yapılması peyzaj çalışmaları arasında yer alır.

Peyzaj Çalışmaları Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bahçe peyzaj çalışmaları sırasında güzel ve kullanışlı alanlar yaratılması oldukça önemlidir. Bu nedenle mutlaka bahçe düzenlemeleri sırasında dikkat edilmesi gereken noktaların bilinmesi gerekir. Peyzaj çalışmaları sırasında dikkat edilmesi gerekenler noktalar arasında;

·        Bahçenin tüm alanlarına hâkim olunarak uygun konsept ve dekorasyon oluşturulması

·        Bahçede yürüyüş yapılabilmesi için alanlar bırakılması

·        Bahçedeki güneş ışığının gelişinin hesaplanarak rahatsızlığın ortadan kaldırılması

·        Peyzaj çalışmalarında tercih edilecek olan bitkilerin mevsim şartlarına uygun olması

·        Çocuklu olan aileler için parkların ve eğlence alanlarının oluşturulması

·        Peyzaj sonrasında çimlerin ve bitkilerin bakımlarının düzenli bir şekilde yapılması yer alır.

WhatsApp Web